Muurverf kiezen leidt tot keuzestress? Met deze tips heb jij binnen een no-time de perfecte kleur.

Wil je de muur in de woonkamer in een kleur schilderen, maar kan je geen keuze maken? Lees dan snel hieronder onze tips om jouw keuze gemakkelijker te maken.  

Er zijn eindeloos veel kleuren, maar hoe kies je nu de kleur die juist jouw interieur een boost geeft? Van zachte naturel tinten tot krachtige kleuren, er zijn opties genoeg. Maar voordat je begint met het schilderen van je muur raden wij aan om eerst onderzoek te doen naar de structuur van je muur. Op basis hiervan kan de keuze voor de soort muurverf gemaakt worden. Een expert kan je voorlichting geven op het gebied van muurverf en welke variant zoals latex muurverf of acryl muurverf het beste bij jouw interieur past. 

Nu over naar het leuke deel. Het kiezen van de kleur.  

Begin met het vaststellen van een kleurengroep. Denk daarbij aan bijvoorbeeld kleuren in naturel, pastel of een echte krachtige knalkleur. Let bij het maken van deze keuze ook op de kleuren van je huidige interieur, wat past er bij je inrichting?   

Bepaal daarna of je een rustige sfeer wil neerzetten of bijvoorbeeld een kleurrijk interieur wil. Denk bij een rustig interieur bijvoorbeeld aan naturel en zachte kleuren zoals pastel en lichte tinten. Of wil je een statement maken door één muur een krachtige kleur te schilderen. Kies eventueel een kleur die je veel terug ziet komen in je accessoires of juist een goed contrast bieden met je accessoires.  

Natural beauty  

Rust, eenheid en ruimte stralen deze naturel tinten uit. Een zachte, stoere uitstraling die jouw interieur een boost geven. Maak bij een interieur met naturel tinten gebruik van verschillende structuren. De combinatie van verschillende materialen geven diepte en warmte aan je interieur.  

naturel styling victori styling
Bron: VT wonen
natuur tinten victori styling
Bron: VT wonen

De eye-catcher 

Vrolijk je interieur op door gebruik te maken van één kleur. Kies je bijv. voor een blauwe kleur dan benadruk je de koele tint. Bijv. bij de groen kleur zie je veel warme tinten als rood en oranje. 

blauwe muur victori styling
Bron: VT wonen
groene muur victori styling
Bron: VT wonen

Cover it up 

Naast muurverf is er natuurlijk ook de keuze voor behang. En wat een geweldige prints zijn er te kiezen. Een bahang met een print is een echte uitblinker in je interieur. Zorg ervoor dat de kleuren die je al in je interieur hebt, terugkomen of matchen met het behang. Kies ervoor om een muur met deze print te behangen en hou de rest van je interieur rustig. Zo voorkom je dat je interieur een wilde boel wordt.  

bloemen behang victori styling
Bron: www.woonstijl.nl
behang bloemen victori styling
Bron: VT wonen

En last but not least, gebruik altijd kleurstalen of proefmonsters om daadwerkelijk te zien of de kleur in je interieur past. Let hierbij ook op verschillend lichtinval in de ochtend en de avond.  

Kan je nog steeds geen keuze maken? Neem dan hier contact met ons op voor een advies op maat.