Classic Blue, Pantone kleur van het jaar 2020

De kleur van het jaar 2020: Pantone classic blue. Ieder jaar kiest Pantone de kleur van het aankomende jaar. In 2020 is het een prachtige nachtblauwe kleur. Maar waar staat deze blauwe kleur nu echt voor? 

Pantone classic blue (19-4052) is een krachtige kleur en staat voor kalmte, zekerheid en connectie. De keuze voor deze blauwe kleur komt voort uit de behoefte aan een sterke basis in onze maatschappij. Volgens Pantone verlangt men naar de bekende leus; rust, reinheid en regelmaat. 

Naast de betekenis achter deze kleur van Pantone staat blauw ook voor kracht, koel, klassiek, kalm, traditioneel, betrouwbaar en zakelijk. 

Mede door de introductie van de spijkerbroek wordt er veel meer blauwe kleding gedragen. Maar ook de zakelijke wereld hult zich in blauw. Uniformen, werkkleding, bankwezen, marine en ook logo’s voor bedrijven worden vaak terug gezien in de krachtige blauwe kleur.   

Niet alleen in de mode is dit de trendkleur van 2020 maar ook in het interieur. Blauw is tijdloos en elegant. Met deze harmonieuze kleur kun je ook veel combineren, denk aan rustige tinten als grijs, roze, maar ook felle tinten zoals oranje, geel en wit.

Blauw geeft een stabiele, frisse indruk in je interieur, een basis.

Al met al een kleur die veel mogelijkheden biedt. Ben jij benieuwd hoe jij deze kleur in jouw interieur kan toepassen? Neem dan hier contact op met mij voor een advies op maat.